Afgelopen zaterdag 7 december was de 1e wedstrijd in het turnseizoen voor een aantal VEPturnsters. In de vroege ochtend stonden de 1e turnsters al klaar om hun oefeningen te tonen aan de juryleden.

In categorie Jeugd 1 D1 kwam Lieve van Damme in actie. Lieve wist zich in totaal naar een goede 11e plaatst te turnen door mooie oefeningen te tonen. De balk verliep iets minder volgens planning en hierdoor verloor zij wat punten echter maakte zij dit met haar andere toestellen weer goed. Een mooie en gracieuze vloeroefening leverde haar een 8e plaats op op dit toestel met een 10.950p. Op de brug liet Lieve zien dat zij haar oefening goed beheerste en zij werd beloond met haar hoogste cijfer, een 13.050p.

Suze van Vliet kwam uit in categorie Junior E. Deze categorie is een uitdaging voor Suze echter ging zij dit vol goede moed aan. Haar hoogste score wist zij op sprong te behalen door een goede overslag te laten zien. De jury wist dit te waarderen en zij scoorde hier een 10.200p. voor. Op de brug miste Suze wat punten in de moeilijkheidswaarde echter wist zij dit goed te maken door de uitvoering zo goed en netjes te doen waardoor zij op de brug een mooie 9.550p. te scoren. In totaal behaalde Suze een 20e plaats, een prima resultaat voor een 1e wedstrijd.

Lotte van Heijst turnde in categorie Junior F. voor Lotte de 1e keer in deze categorie dus best spannend. Lotte toonde haar oefeningen heel goed en wist zich in totaal naar de 7e plaats te turnen. Lotte had de laatste trainingen al wat angst voor haar sprong en met inturnen had zij deze angst nog steeds. De plank werd voor deze wedstrijd verruild voor de trampoline en hiermee sprong zij een hele goede overslag welke haar toch een 7e plaats opleverde op dit toestel. Ook Lotte miste een eis op de brug maar ook zij maakte dit goed door een nette uitvoering te laten zien. Een 5e plaats volgde op dit toestel.

Hierna was het de beurt aan de Senioren E. Hierbij turnde Amber Schouten zich naar het podium. Zij wist het brons te behalen, mede door een gouden plaats op de brug te behalen met een hele goede oefening. Ook haar vloer werd goed gewaardeerd door de jury, mede door een mooie uitstraling tijdens haar oefening te tonen.

Sharon van Schaik volgde haar met een hele goede 11e plaats in totaal. Sharon komt van een lange weg met blessures en een operatie en is nog niet helemaal herstelt en weet zich toch naar deze plaats te turnen. Sharon was tijdens het inturnen van de balk behoorlijk wiebelig maar dit wist zij tijdens haar oefening uit te schakelen. Een mooie 4e plek op dit toestel volgde hierdoor.

Lois van Dijk volgde niet ver daarna en turnde zichzelf naar een goede 14e plaats. Mede door een vloeroefening aan de jury te laten zien die haar een 10.350p. opleverde en zij 9e werd op dit toestel. Zij wist heel goed te verbloemen dat zij een gedeelte van haar oefening kwijt was maar dit heeft de jury totaal niet opgemerkt.

Goede prestaties van de VEPturnsters tijdens de 1e voorwedstrijd. Nu hard trainen voor de 2e voorwedstrijd.