Over VEP Gymnastiek

VEP Gymnastiek Woerden is opgericht op 9 november 1945. Ooit begonnen als gymnastiek en badmintonvereniging en nu een van de gezelligste turnverenigingen in Woerden. Wij bieden verschillende lessen aan voor jong en oud. Deze lessen worden gegeven door gemotiveerde en gediplomeerde leiding. Gezelligheid en saamhorigheid staan bovenaan in de lessen, maar uiteraard ook het verbeteren van persoonlijke doelstellingen, op welk niveau dan ook.

Vanaf drie jaar kunnen kinderen al starten met kleutergym, mits zij zindelijk zijn. Vanaf zes jaar kan worden doorgeschoven naar de recreantengroep, waar de basis van het turnen aangeleerd wordt. Een aantal keer per jaar wordt door de train(st)er van de selectie bepaald welke recreanten kunnen doorstromen naar de selectie. De selectiegroep heeft minimaal drie wedstrijden per seizoen en bij plaatsing ook een regiofinale.

Daarnaast heeft VEP een trimgroep voor ouderen die het fijn en gezellig vinden om samen te sporten. Tijdens deze les start de groep met een warming-up, daarna gaan ze aan de slag met verschillende gym/turn gerelateerde oefeningen, en de les eindigt met een balspel.